Electro

Spelen met electro kan erg leuk zijn en vaak letterlijk ook heel spannend.

Electriciteit heeft voor velen iets engs. Je kunt electriciteit niet direct zien of horen, maar voelen vaak des te beter.

Waarschuwing!

Spelen met electriciteit is ook zeker niet ongevaarlijk, maar kan, mits er voldoende veiligheids maatregelen genomen zijn, wel erg prikkelend en opwindend zijn.

Er zijn in basis twee classificaties voor electro speeltjes.

1- Lichtnet gevoed
2- Batterij gevoed

Vooral bij lichtnet gevoedde speeltjes moet er extra aandacht aan veiligheid gesteld worden. Er moet gezorgd worden voor voldoende galvanische scheiding en voldoende isolatie. Eigenlijk zouden dit soort speeltjes bij voorkeur moeten voldoen aan de richtlijnen voor medische apparatuur met randaarde. Maar in ieder geval meer dan voldoende isolatie afstand moeten hebben tussen de primaire en secundaire circuits. (bij voorkeur dubbele/ reinforced isolation voor klasse 2 )

Verder moet voor netgevoede en batterij gevoede speeltjes de energie die het lichaam bereikt beperkt zijn om schade te voorkomen. Ook vanuit een relatief kleine batterij kun je voor korte tijd gevaarlijke spanning- stroom-combinaties maken.

 

Maar nu terug naar het leuke deel, de speeltjes.electro speeltjes BDSM

Electrische vliegenmepper (batterij gevoed)

Deze is vaak in het zomerseizoen al voor enkele euro's te koop en mits goed gebruikt in combinatie met mindplay een geweldig speeltje.

Je ziet en hoort de vonk letterlijk overspringen en het geeft een felle prik bij de ontlading en je moet hem natuurlijk niet langdurig ingedrukt houden. Verder is het effect heel erg afhankelijk van de huid en het oppervlak. Op knokkels van vingers of vingertoppen kun je bijvoorbeeld redelijk gemakkelijk kleine brandwondjes maken. Maar op wat meer vlezig of vochtiger delen van de huid wordt de stroom van de vonk veel beter verdeeld en is het de prikkel die je voelt.

Op de foto rechts op de pagina zie je een afbeelding.

 

elctro SM Tens (meestal batterijgevoed, soms met een stekker adapter, maar let daarbij op de veiligheid)

Wat is TENS?

TENS is de afkorting voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Bij deze behandeling wordt met behulp van zwakke elektrische stroompjes de pijn verminderd.
Alleen bij de SM gebruik worden deze apparaten juist gebruikt om pijn prikkels te veroorzaken door de pulserende energie iets hoger in te stellen dan normaal .

Bij een ander soort spel worden de spiertrekkingen die ontstaan door de stimulatie, gebruikt om sexueel te stimuleren zonder de ander aan te raken en in sommige gevallen een orgasme op te wekken.

Bij gebruik van tens moet je altijd wel oppassen in de buurt van de hart streek, het is natuurlijk niet de bedoeling dat de prikkels het hart ontregelen en hartfalen veroorzaken. Ik zal dus geen stroom van tepel naar tepel laten lopen. Als ik TENS op een tepel wil gebruiken zorg ik dus altijd voor een lokaal retourpad door middel van bijvoorbeeld een plak-electrode in de buurt van de tepel.

Op de foto rechts is een eenvoudige electro box te zien.

TENS hulpstukken

electro SM speeltjesEr bestaat een grote verscheidenheid aan hulpstukken varierend van klemmetjes, plak-pads, cups, penisringen, dildo's en pluggen. Elk heeft zijn eigen effect en toepassing.

Violet wand

Een violet wand is eigelijk een kleine Tesla generator, maar dan sterk begrensd in energie.

Hierbij wordt door het ontladen van een opgeladen condensator over een speciale transformator, een kortstondige hele hoge spanning (ca 50.000 volt) opgewekt. Deze spanning wordt gebruikt om, via diverse vormen glazen 'probes' gevuld met een edelgas, te ontladen. Hierdoor ontstaat dan een plasmaboogje dat mooi oplicht en er erg spannend uit ziet.

Dit soort apparaten werden oorspronkelijk in de eerste helft van de 20e eeuw gebruikt door kwakzalvers op kermissen die pretendeerden daar zo ongeveer alle kwalen mee op te kunnen lossen.

Binnen de SM wordt de violet wand vooral gebruikt vanwege het spannende effect van knetterende vonken en oplichten van de 'lampen' en de prikkels die dit kan geven op het moment dat de vonk over springt. Bijverschijnsel van een spel met een violet wand is de typische ozon geur die ontstaat door ionisatie van de lucht.