vijftig tinten

Vijftig tinten grijs

Vijftig tinten donker

Vijftig tinten vrij

Naar aanleiding van diverse vragen over boek en de film ‘Vijftig tinten grijs’ en de twee vervolg delen ‘Vijftig tinten donkerder’ en ‘Vijftig tinten vrij’ ben ik deze boeken ook zelf eens gaan lezen om een beeld te krijgen wat er in beschreven wordt.
Ik vind het een ‘Bouquet reeks’ sprookje waar zo hier en daar wat BDSM aspecten naar voren komen, maar waar vooral ook veel geile sex in detail beschreven wordt.
Het verhaal beschrijft hoe een onschuldig maagdje in contact komt met een ongelofelijk rijke zaken man die zoals het beschreven wordt zeer veel ervaring heeft in vooral BDSM zaken. De manier waarop dit contact loopt is naar mijn ervaring niet erg in overeenstemming met de werkelijkheid. Al gelijk bij het begin moet er een geheimhoudingsverklaring worden ondertekend. In het prille beging zou er een zeer uitgebreid contract tussen dominant en onderdaan worden getekend. Ik ken weinig reële situaties waar het zo zou verlopen. Het normale proces is toch eerder het elkaar wat beter leren kennen en samen spelen. Pas als dat goed gaat, eens gaan kijken hoe een en ander verder op langere termijn wat vastere vorm krijgt.
Wat ik wel heel goed beschreven vind is hoe er in diverse situaties spanning wordt opgebouwd. Ook dat er stopwoorden worden afgesproken worden en dat de mr Grey zich daar ook goed aan houdt.
De mate waarin hij zich steeds meer plooit, steeds verder inschikt in zijn BDSM gevoelens en ook zijn speelkamer steeds verder afbreekt om aan haar wensen toe te geven passen voor mijn gevoel niet echt bij een D/s relatie. Zelfs al gebruik je spullen niet is de dreiging van de aanwezigheid wel een deel van een totaal plaatje.
Mr Grey haalt vooral dominantie uit dat hij zo onrealistisch rijk is. Hij heeft een hele staf van mensen die hem helpen om te bewaken en controle uit te oefenen. Zonder dat geld zou er in de werkelijke wereld waarschijnlijk weinig van de dominante mr Grey overblijven. Veel dominanten hebben wel iets met controle en opleggen van bepaalde regels en beperkingen maar zeker niet in de vorm van een controlfreak zoals beschreven voor de mannelijke hoofdpersoon.


Gelukkig bestaat een groot deel van de in het boek beschreven spanning wel in de werkelijke wereld en wordt daar ook waar gemaakt door de ervaren dominanten. Veel van de Dominanten zoals ikzelf die dit soort ervaringen mogelijk kunnen maken zijn ‘gewone’ mensen.

Ik ben gewoon benaderbaar en heb op deze site een aantal verhalen gezet een goed beeld geven hoe het in de realiteit zou kunnen gaan.


Zou je voor zo'n ervaringen bij mij terecht willen komen , dan mag je me altijd mailen . Wie weet sta je dan binnenkort voor een eerste ervaring bij mij in de speelkamer. Zo'n fantasie of verlangen zou dus zo maar eens realiteit kunnen worden.

 

 

Beschrijving van BOL.com

Vijftig tinten grijs is het eerste deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al honderdduizenden vrouwen in vuur en vlam heeft gezet. Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt. Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk. Vijftig tinten grijs is het boek waar elke vrouw het over heeft. Tot voor kort werkte E.L. James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrière. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden.